Terra Madre Salone del Gusto 2018

Suurimman kansainvälisen ruokatapahtuman tuoreimmat uutiset ovat nyt verkossa!

 

Terra Madre Salone del Gusto 2018 -tapahtuma järjestetään kahdennettatoista kertaa. Tapahtuman ohjelma on nyt verkossa, ja sitä täydennetään vielä myöhemmin.

Tämän kansainvälisesti tärkeimmän ruokakulttuurille omistetun tapahtuman puitteissa Torinoon (Italiaan) kokoontuvat 20.24. syyskuuta 5 000 edustajaa 160 eri maasta, 800 näytteilleasettajaa, 300:n Slow Food -paikan edustajaa ja 500 ruokayhteisöä Terra Madren verkostosta. Mukana on myös paljon uutuuksia, joista on tietoa alla:

 

  • viisi suurta aluetta, joista jokaisella on yksi tärkeä teema, jonka edistämiseksi Slow Food laatii toimenpiteitä, kampanjoita ja projekteja, joita jäsenet ja aktiiviset toimijat puolestaan vievät eteenpäin kaikkialla maailmassa. Jokainen teemoista käsittelee yhtä maailmanlaajuista aihepiiriä, jolle Slow Food ehdottaa myönteistä, kaikkien osallistumiselle perustuvaa lähestymistapaa. Aihepiirit ovat nimeltään Food for Change: ruoan mullistava vaikutus ja ruokavallankumous, ja tahdomme tuoda ne suuren yleisön ulottuville interaktiivisten ja didaktisten keskustelutapahtumien, tapaamisten ja maistelujen merkeissä. Ohjelmassa halutaan antaa kaikille työkalut, joiden avulla muutoksia voidaan tehdä aina jokapäiväisistä valinnoista alkaen. Seuraavassa on teema-alueiden ohjelma:

 

#foodforchange Slow Meat (slow liha)

#foodforchange Slow Fish (slow kala)

#foodforchange Seeds

#foodforchange Food and Health (ruoka ja terveys)

#foodforchange Bees and Insects (mehiläiset ja hyönteiset)

 

  • Markkinat, teema-alueet ja keskustelutilaisuudet järjestetään Lingotto Fieresatojen tapahtumien ja aktiviteettien näyttämöinä toimivat Torinon kaupunki ja Piemonten alue. Niissä korostetaan monien toimijoiden ja lukuisten eri lähestymistapojen keinoin teemoja, jotka ovat Slow Food- ja Terra Madre -verkoston jokapäiväisen toiminnan ytimessä. Ohjelmassa on tällä hetkellä jo 200 Terra Madre In -tapahtumaa Lingotto Fiere -messukeskuksen ulkopuolella. Sijainnista huolimatta tapahtumat ovat olennainen osa virallista ohjelmaa, jossa valokeilaan pääsevät Piemonten maakunnan todelliset toimijat, jotka on valittu mukaan esittelemään omia aloiteitaan avoimella kilpailumenettelyllä. Slow Food päätti luoda osallistavan ohjelman, ja päätös sopiikin saumattomasti järjestön pyrkimykseen luoda yhä enemmän vuoropuhelua ja kanssakäymistä sekä saada ihmiset miettimään ruokaa jatkuvasti kasvavan väestömäärän ruokatottumusten mullistamiseksi.

 

  • Arena di Terra Madre on Lingotto Fiere -messukeskuksen sisällä oleva kohtaamis- ja keskustelupaikka, joka on omistettu erityisesti Slow Foodin ja Terra Madren verkoston kolmelle suurelle yhteisölle: alkuperäisväestö, maahanmuuttajat ja nuoret. Heidän kanssaan käymissämme keskusteluissa pureudutaan planeettamme tulevaisuuden kannalta elintärkeisiin aiheisiin, jotka ovat aina olleet Terra Madren ohjelman ytimessä ja jotka innoittavat myös muita kuin tämän yhteisön jäseniä. Arena on tila, jossa kaikille avoin keskustelu muuttuu kosmopoliittiseksi, demokraattiseksi ja universaaliksi Terra Madren verkostossa.

 

Aiempien vuosien tapaan luvassa on Keskustelupaneeleja ja Konferensseja, Maisteluja ja Ruoanlaittokursseja, Illallisia, ainoastaan yritysten väliselle kanssakäymiselle varattu alue, suuri street food -ruoka-alue ja artesaaniolueille ja eri puolilla kaupunkia järjestettäviä monia muitakin tapahtumia, kuten teatteriesityksiä ja kaunokirjallisuuden reading-tapahtumia. Tänäkin vuonna Torinon upean kuninkaallisen palatsin sisällä on Viinitaverna, ja ruokarekat löytyvät viereiseltä Piazzetta Realelta.

 

Terra Madre Salone del Gusto 2018 – tapahtuman yhteystiedot lehdistöä varten

Slow Food, +39 329 83 212 85 [email protected] – Twitter: @SlowFoodPress

Piemonten maakunta +39 011 432 2549 – [email protected]

Torinon kaupunki: +39 011 011 21976 – +39 342 1100131 – [email protected]

 

Terra Madre Salone del Gusto -tapahtuman järjestävät Torinon kaupunki, Slow Food ja Piemonten maakunta yhteistyössä maatalous-, elintarvike- ja metsätalousministeriön kanssa ja monien eri tahojen ansiosta. Näiden joukossa ovat myös seuraavat viralliset yhteistyökumppanit: GLEvents-Lingotto Fiere, IREN, Lavazza, Lurisia, Parmigiano Reggiano, Pastificio Di Martino, Quality Beer Academy. Yhteistyössä ovat mukana myös Compagnia di San Paolo, Fondazione CRT-Cassa di Risparmio di Torino, Associazione delle Fondazioni di origine bancaria del Piemonte, Coldiretti. Tapahtuma on saanut tukea IFAD:ilta, Euroopan unionilta ja CIA:lta.

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno