Terra Madre Salone del Gusto 2020 Reloaded

O editie global, fizică și digitală, care îmcepe pe 8 octombrie și continuă timp de 6 luni peste tot în lume

Terra Madre Salone del Gusto va continua în 2020 cu o nouă și profundă însă diferită  dimensiune ca răspuns la Covid-19. Timp de 6 luni, începând cu 8 octombrie evenimentul va implica 160 de țări din rețeaua Slow Food printr-un mix de tehnologie digitală, evenimente fizice și formate inovative. Cel mai important eveniment dedicate hranei bune, curate și corect prețuite, precum și a politicilor de mediu și de hrană organizate de către Slow Food, regiunea Piemonte si Municipalitatea orașului Torino, nu va fi oprit și își va reafirma angajamentul pentru a contura viitorul hranei.

“Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să muncim ca să implementăm modele noi, care să fie mai sustenabile din punct de vedere economic, social și de mediu. Pentru a transforma criza alimentară provocată de Covid-19 într-o oportunitate pentru revitalizarea pământului, începând cu formele agriculturii, ospitalitate si turism, care generează bunăstarea comunităților și zonelor. Putem face asta, din nou, prin vocea noastră către comunitățile care s-au mobilizat peste tot în lume pentru a sprijini micii producători în ultimele luni, păstrând sistemele de hrană locală vii și protejându-i pe cei mai vulnerabili. Terra Madre Salone del Gusto nu este un târg care poate fi amânat de la un an la altul: este o oportunitate pentru educație și dialog. Este locul unde o rețea minunată de fermieri, păstori, pescari, artizani, bucătari, tineri, popoare indigene și migranți câștigă încredere și curaj, unde aceștia pot împărtăși idei și soluții pentru probleme comune. Și dacă, în conformitate cu reglementările de siguranță impuse de pandemie, delegații noștri nu pot veni la Terra Madre, atunci vom duce noi Terra Madre în fiecare colț de pe planetă”, declară Edie Mukiibi, vice președinte Slow Food Internațional, prezentând noul proiect pentru Terra Madre Salone del Gusto.

Un eveniment complet reproiectat, începând cu câteva puncte și obiective cheie:

  • Viitorul hranei. Să conducem o dezbatere largă începând cu viziunea Slow Food, datorită contribuțiilor producătorilor, cercetătorilor, experților și savanților, pentru că nu a fost niciodată mai important să ne gândim la mâncare bună, curată și corectă pentru toți: să înțelegem cauzele pandemiei, să inițiem schimbarea și să facem societatea mai dreaptă și mai durabilă, să construim un viitor mai bun decât cel prevăzut înainte de sosirea Covid-19.
  • Rețeaua Slow Food și Terra Madre. Pentru a rentabiliza atuurile, proiectele și oamenii săi – angajamentul unui milion de activiști din 160 de țări – de a influența comportamentul zilnic al oamenilor din întreaga lume.
  • Geografii noi. Pentru a confirma tema deja aleasă pentru ediția 2020: în această perioadă istorică de suverainism, naționalism, ziduri și sârmă ghimpată, Slow Food propune o nouă viziune care vorbește despre rădăcini și nu bariere, despre culturi și nu despre națiuni; mâncare fără granițe politice, dar cu rădăcini adânci în zonele în care sunt produse.
  • Un eveniment nou. Terra Madre Salone del Gusto 2020 începe o revoluție digitală care va oferi, pe o perioadă de șase luni, oportunități de schimb și dialog între delegațile rețelei și publicul larg cu privire la noile modele de producție și distribuție a alimentelor.

Ediția 2020 a Terra Madre Salone del Gusto începe joi, 8 octombrie, iar în următoarele patru zile, așa cum a fost planificat inițial, va dezvolta un bogat program de evenimente digitale și fizice care unesc mii de noduri ale rețelei Slow Food și milionul său activiști, precum și multe alte organizații, instituții și întreprinderi.

Evenimentul va continua în următoarele luni cu un calendar extraordinary de inițiative din peste 160 de țări care interpretează temele și răspund provocărilor pentru viitorul hranei, a planetei și a locuitorilor săi.

În conformitate cu evoluția măsurilor de conținere a Covid-19, a posibilității de călătorii și evenimente internaționale care implică o audiență globală, maratonul Terra Madre Salone del Gusto 2020 va reveni la Torino, după ce a traversat fiecare continent, va fi încheiat în aprilie 2021 cu celebrarea Congresului Internațional Slow Food

„Va fi cea mai mare ediție organizată vreodată: din punct de vedere al numărului de țări implicate, al participanților la evenimente atât online, cât și offline, a„ acțiunilor pentru schimbare” puse în aplicare de sute de mii de activiști din întreaga lume. După șase luni, vom fi profund schimbați: vom afla mult mai multe despre potențialul nostru și vom deveni actori mai influenți în viitorul alimentelor la nivel mondial. Torino și Piedmont vor fi inima acestei dulci revoluții: o gamă largă de idei și inițiative vor fi propuse din centru; iar energia generată de aceste inițiative va reveni apoi și va îmbogăți centrul. Intrăm într-o nouă dimensiune pentru Slow Food și Terra Madre și ne propunem să transformăm tragedia pandemiei în cea mai mare apăsare de schimbare din istoria noastră ”, încheie Paolo Di Croce, secretarul general al Slow Food International.

„Există evenimente simbolice pentru regiunea în care au început, dar care devin o moștenire colectivă care depășește orice granițe geografice. Terra Madre Salone del Gusto a fost un exemplu de multă vreme ”, după cum spune președintele Regiunii Piedmont, Alberto Cirio, împreună cu evaluatorul pentru comerț, cultură și turism Vittoria Poggio, și evaluatorul pentru agricultură și alimentație, Marco Protopapa. „Ne-am angajat să protejăm și să promovăm acest patrimoniu în acest moment complex pentru toată lumea. Viitorul încolțește din pământ. Și vrem să fie un viitor pe care să-l putem împărtăși în siguranță, împreună. ”

Primarul orașului Torino, Chiara Appendino și evaluatorul pentru turism Alberto Sacco și-au exprimat satisfacția că Terra Madre Salone del Gusto nu numai că va merge mai departe, ci că, datorită noului său model de organizare, va pune Torino în centrul unui eveniment și mai larg, cu o ediție mai incluzivă, atât din punct de vedere al timpului, cât și al geografiei. „Prin aceste proiecte difuze și activități digitale, evenimentul va ajuta la captarea atenției oamenilor și la conștientizarea politicilor alimentare și a educației alimentare, la restabilirea valorii produselor alimentare și la promovarea calităților senzoriale și autenticității sale, învățându-ne să acordăm o atenție mai bună metodelor de producție a ceea ce mâncăm în fiecare zi. Noul model pentru Terra Madre Salone del Gusto este o alegere inovatoare într-un moment de dificultate obiectivă pentru evenimente mari, așa cum ne gândim în mod tradițional la ele și ne permite să transformăm un obstacol într-o oportunitate și să lărgim sfera evenimentului. ”

Noile caracteristici cheie și prima parte a programului pentru Terra Madre Salone del Gusto 2020 vor fi prezentate oficial la jumătatea lunii iulie, în cadrul unei conferințe de presă globale care acoperă unele dintre principalele țări implicate în organizarea noului calendar de evenimente, de la Est la Vest, De la nord la sud.

Puteți descărca prezentarea Terra Madre Salone del Gusto aici.

Puteți găsi o selecție de poze de la ediția trecută aici.

Pentru informații detaliate vă rugăm să contactați:

Slow Food: Paola Nano +39 3298321285 – Giulia Capaldi +39 3428278485 – [email protected]

City of Turin: Luisa Cicero +39 01101121932 – [email protected]

Piedmont Region: +39 0114322549 – [email protected]

Slow Food este o rețea mondială de comunități locale fondată în 1989 pentru a contracara dispariția tradițiilor alimentare locale și răspândirea culturii fast-food. De atunci, Slow Food s-a dezvoltat pentru a deveni o mișcare globală care implică milioane de oameni în peste 160 de țări și funcționează astfel încât toți să putem avea acces la alimente bune, curate și corecte.

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno