Terra Madre Salone del Gusto 2018

Sve vijesti o najvećem međunarodnom događaju posvećenom hrani sada se nalaze na internetu!

 

Program  Terra Madre Salone del Gusto 2018 od danas je na internetu i postupno će biti ažuriran sa svim događanjima ovog dvanaestog izdanja.

Najvažniji međunarodni događaj posvećen kulturi hrane, na kojem će se okupiti u Torinu (Italija), od 20. do 24. rujna, 5000 delegata iz 160 zemalja, pored 800 izlagača, 300 presidija Slow Food i 500 Zajednica hrane iz mreže Terra Madre, predstavlja mnoge novosti:

 

  • Pet velikih područja, od kojih je svako posvećeno jednoj važnoj temi, u kojima Slow Food intervenira s aktivnostima, kampanjama, projektima koji se provode diljem svijeta zahvaljujući svojoj mreži članova i aktivista. Svaka od tema predstavlja globalno pitanje čije rješavanje Slow Food predlaže pozitivnim pristupom, temeljeno na predanosti svih učesnika. Zbog toga, tematska područja se nazivaju Food for Change: hrana za promjenu je revolucija koju želimo pokrenuti, razgovarajući s javnošću putem interaktivnih i didaktičkih tečajeva, foruma, rasprava i radionica okusa, dajući svima alate za promjenu počevši od svakodnevnih izbora. Ovo je program tematskih područja:

 

#foodforchange Slow Meat (Sporo meso)

#foodforchange Slow Fish (Spora riba)

#foodforchange Seeds (Sjemena)

#foodforchange Food and Health (Hrana i zdravlje)

#foodforchange Bees and Insects (Pčele i insekti)

 

  • Tržište, tematska područja i forumi će biti predstavljeni u paviljonima sajma Lingotto Fierecijeli grad Torino i čitava regija Pijemont biti protagonisti stotina događaja i aktivnosti koje će razvijati, s različitim učesnicima i širokim rasponom pristupa, teme koje su u središtu svakodnevnih aktivnosti mreže Slow Food i Terra Madre. Do danas postoji već više od 200 aktivnosti Terra Madre In, događaja koji su organizirani izvan sajma Lingotto Fiere ali su sastavni dio službenog programa, čiji su protagonisti realnosti aktivne na području pokrajine Pijemont, koje su pozvane putem javnog natječaja da predlože svoje inicijative. Odluka o izgradnji participativnog programa je izbor u skladu s namjerom Slow Fooda da se sve više otvara dijalogu i suočavanju te poticanju razmišljanja o hrani koju jedemo, kako bi se potaknula promjena prehrambenih navika sve većeg broja ljudi.

 

  • Arena Terra Madre, mjesto susreta i rasprava unutar sajma Lingotto Fiere, posebice posvećeno za tri velike zajednice unutar mreže Slow Food i Terra Madre: Autohtoni, Migranti i Mladi. S njima, po prvi put zajedno razmišljamo o velikim temama koje su uvijek bile u središtu programa Terra Madre, odlučujuća pitanja za budućnost planete zauzimaju jedinstvenu dimenziju, veliku inspiraciju čak i za one koji nisu dio ove zajednice. Arena je prostor u kojem će rasprava, otvorena za javnost, preuzeti kozmopolitski, demokratski i univerzalni karakter mreže Terra Madre.

 

Kao i u prethodnim izdanjima, održavat će se forumi i konferencije, radionice okusa i Škole kuhanje, prostor u cijelosti posvećen B2B, Sastanci za stolom, veliki prostor za ulične kuhinje i obrtnički proizvedeno pivo i mnoge druge inicijative po gradu, kao što su kazališne predstave i književne večeri. I ove godine, sjajna Kraljevska palača (Palazzo Reale) u Torinu ugostit će u unutarnjem dvorištu Enoteku, dok će kamioni za pripremu hrane biti postavljeni na susjednom Kraljevskom trgu (Piazzetta Reale).

 

Ured za tisak Terra Madre Salone del Gusto 2018

Slow Food, +39 329 83 212 85 [email protected] – Twitter: @SlowFoodPress

Regija Pijemont, +39 011 432 2549 – [email protected]

Città di Torino, +39 011 011 21976 – +39 342 1100131 – [email protected]

 

Terra Madre Salone del Gusto je događaj koji organizira grad Torino, Slow Food i regija Pijemont u suradnji s MIPAAF-om (Ministarstvo poljoprivrede, hrane i šumarstva), omogućen zahvaljujući podršci brojnih organizacija, uključujući i službene partnere: GLEvents-Lingotto Fiere, IREN, Lavazza, Lurisia, Parmigiano Reggiano, Tvornica tjestenine Di Martino (Pastificio Di Martino), Akademija kvalitetnog piva (Quality Beer Academy); uz podršku Zaklade Compagnia di San Paolo, Zaklade CRT-Cassa di Risparmio di Torino, Udruženja zaklada bankovnog podrijetla Pijemont, Coldiretti; uz doprinos IFAD-a, Europske unije i CIA-e.

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno