Terra Madre Salone del Gusto 2018

Al het nieuws over het grootste internationale evenement gewijd aan voedsel… nu, alleen online!

 

Het programma van Terra Madre Salone del Gusto 2018 is vanaf vandaag online beschikbaar en zal voortdurend worden bijgewerkt met alle evenementen van deze twaalfde editie.

Het belangrijkste internationale evenement gewijd aan de voedselcultuur, waarvoor van 20 tot 24 september 5.000 afgevaardigden uit 160 landen, naast 800 exposanten, 300 Presidia Slow Food en 500 Voedselgemeenschappen van het netwerk Terra Madre in Turijn (Italië) bijeenkomen, biedt veel nieuws:

 

  • Vijf grote zones, elk gewijd aan een belangrijk thema, dat door Slow Food wordt benaderd met activiteiten, campagnes en projecten die over de hele wereld gerealiseerd worden dankzij het netwerk van leden en activisten. Elk thema vertegenwoordigt een vraagstuk op mondiaal niveau dat Slow Food wenst aan te pakken met een positieve benadering, gebaseerd op de inzet van allen. Deze thematische gebieden worden derhalve Food for Change genoemd: voedsel voor de verandering is de revolutie die wij willen starten door met het grote publiek te praten door middel van interactieve en educatieve trajecten, forums, debatten en Laboratoria van de smaak, om dus aan iedereen instrumenten voor verandering te verstrekken, te beginnen bij de dagelijkse keuzes. Dit is het programma van de thematische gebieden:

 

#foodforchange Slow Meat (Slow vlees)

#foodforchange Slow Fish (Slow vis)

#foodforchange Seeds (Zaden)

#foodforchange Food and Health (Voedsel en gezondheid)

#foodforchange Bees and Insects (Bijen en insecten)

 

  • De markt, de thematische gebieden en de forums worden ondergebracht in de paviljoenen van Lingotto Fiere, terwijl in de hele stad Turijn en de hele regio Piemonte honderden evenementen en activiteiten worden georganiseerd die, met vele deelnemers en vanuit talrijke invalshoeken, de centrale thema’s van het dagelijks handelen van het netwerk Slow Food en Terra Madre ontwikkelen. Tot op heden zijn er al meer dan 200 activiteiten van Terra Madre In, evenementen georganiseerd buiten de zone van Lingotto Fiere, maar die een integraal onderdeel zijn van het officiële programma en waarbij de hoofdrol wordt ingenomen door de plaatselijke organisaties uit Piemonte die door middel van een open selectieprocedure zijn uitgenodigd om hun initiatief voor te stellen. De beslissing voor het opzetten van een gezamenlijk programma is een keuze in overeenstemming met de doelstelling van Slow Food om steeds meer gelegenheid te bieden voor dialoog en discussies, en een gedachtewisseling over voedsel te stimuleren om de wijziging van de eetgewoonten van een groeiend aantal personen te bevorderen.

 

  • De Arena van Terra Madre, ontmoetings- en debatomgeving binnen Lingotto Fiere, is met name bestemd voor drie grote gemeenschappen binnen het netwerk van Slow Food en Terra Madre: de Inheemse volken, de Migranten en de Jongeren. Met hen, voor de eerste keer samen om van gedachten te wisselen over de hoofdthema’s die altijd al de essentie zijn van het programma van Terra Madre, krijgen de kernvraagstukken inzake de toekomst van onze planeet een unieke dimensie, een bron van inspiratie, ook voor wie geen deel uitmaakt van deze gemeenschappen. De Arena is een ruimte waarin het open debat een kosmopolitisch, democratisch en universeel karakter zal hebben, tekenend voor het Terra Madre-netwerk.

Net als in de voorgaande jaren zijn er de Forums en Conferenties, Laboratoria van de Smaak en Kookcursussen, de Dinnerafspraken, een zone geheel gewijd aan B2B, een grote ruimte voor straatkeukens en ambachtelijk bier, en vele andere initiatieven in de hele stad zoals theatrale voorstellingen en literaire manifestaties. Ook dit jaar is de Wijnbar georganiseerd op de binnenplaats van het prachtige Palazzo Reale van Turijn, terwijl de Foodtrucks aanwezig zijn op het nabije Piazzetta Reale.

 

Persbureau Terra Madre Salone del Gusto 2018

Slow Food, +39 329 83 212 85 [email protected] – Twitter: @SlowFoodPress

Regio Piemonte, +39 011 432 2549 – [email protected]

De Stad Turijn, +39 011 011 21976 – +39 342 1100131 – [email protected]

 

Terra Madre Salone del Gusto is een evenement van de Stad Turijn, Slow Food en de Regio Piemonte, in samenwerking met MIPAAF (Ministeristerie van Landbouw, Voedsel en Bosbouw), mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van talrijke organisaties, waaronder de officiële partners: GLEvents-Lingotto Fiere, IREN, Lavazza, Lurisia, Parmigiano Reggiano, Pastificio Di Martino, Quality Beer Academy; met de ondersteuning van Compagnia di San Paolo, Fondazione CRT-Cassa di Risparmio di Torino, Associazione delle Fondazioni di origine bancaria del Piemonte, Coldiretti; met de bijdrage van IFAD, de Europese Unie en CIA.

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno