Terra Madre Salone del Gusto 2018

Alle nyheter og øvrig informasjon om verdens største internasjonale matbegivenhet er tilgjengelig på nett…. nå!

 

Programmet til Terra Madre Salone del Gusto 2018 er nå tilgjengelig på nett, oppdatert med alle begivenheter i den tolvte utgaven av festivalen.

Den viktigste internasjonale begivenheten for mat og matkultur arrangeres i Torino (Italia), fra 20. til 24. September  med mer enn 5 000 deltakere fra 160 land, over 800 utstillere, 300 Slow Food Stands og 500 Matrelaterte fellesskap fra Terra Madre nettverket. I år har vi blant annet følgende nyheter:

 

  • Fem store områder som tar for seg viktige temaer hvor Slow Food nettverket viser fram aktiviteter, kampanjer og prosjekter fra sine samarbeidspartnere og aktivister rundt om i hele verden. Hvert tema tar for seg et fenomen av global karakter som Slow Food anbefaler å håndtere med en positiv tilnærming, basert på en felles innsats fra alle deltakere. Av denne grunn bærer de tematiske områdene navnet Food for Change: forandring gjennom matkultur er revolusjonen vi ønsker å starte gjennom interaktive og pedagogiske samtaler, kunnskapsforum, debatter og smakslaboratorium, hvor alle har de nødvendige instrumentene for å endre sine egne matvaner, med særlig fokus på valgene vi gjør i hverdagen. Her gjengis programmet til de tematiske områdene:

 

#foodforchange Slow Meat (Sakte Kjøtt)

#foodforchange Slow Fish (Sakte Fisk)

#foodforchange Seeds (Frø)

#foodforchange Food and Health (Mat og Helse)

#foodforchange Bees and Insects (Insekter)

 

  • Markedet, de tematiske områdene og kunnskapsforumene vil arrangeres i paviljongene til Lingotto Fierehele Torino by og Piemonte-regionen forøvrig vil være arena for et hundretalls begivenheter og aktiviteter som tar for seg de forskjellige temaene som er sentrale i det daglige arbeidet til Slow Food og Terra Madre. På nåværende tidspunkt finnes det allerede 200 aktiviteter innenfor konseptet Terra Madre In, arrangementer som arrangeres utenfor Lingotto Fiere, men som er integrert i det offisielle programmet som tar for seg aktiviteter rundt om i hele Piemonte-regionen. Avgjørelsen om å arrangere et deltagerprogram ble tatt av Slow Food med det formål å skape en arena hvor man kan åpne seg for dialog og samarbeid, og som stimulerer til ytterligere refleksjoner angående maten vi spiser, og hvordan man kan endre matvanene til et stadig større antall personer.

 

  • Arena di Terra Madre, er en møteplass inne på området til Lingotto Fiere som tar for seg tre hovedgrupper i Slow Food og Terra Madre nettverket, nemlig Urfolk, Migranter og Ungdom. Vi vil for første gang komme sammen og reflektere over store og aktuelle temaer som er sentrale i programmet til Terra Madre. Vi tar for oss store spørsmål som er spesielt viktige for planetens framtid, og som kan være til stor inspirasjon også for personer som ikke er del av disse gruppene. Arenaen er en plass hvor selve debatten er åpen for offentligheten, og vil være av kosmopolitisk, demokratisk og universell karakter, i tråd med intensjonen til Terra Madre nettverket.

 

Som i de foregående utgavene av festivalen vil det ikke mangle kunnskapsforum og matkonferanser, egne smakslaboratorium og matlagingskurs, et helt område dedikert til B2B idéutveksling med mulighet for middagsmøte, samt en stor avdeling som tar for seg gatemat og håndverksøl. Øvrige arrangementer kan overværes rundt om i hele byen, blant annet teateroppsetninger og litterære samtaler. Også i år har vi satt opp en Vinbar i det storartede Palazzo Reale i Torino, mens diverse Food Trucks vil være å finne utendørs på det tilliggende Piazzetta Reale.

 

PR-avdelingen Terra Madre Salone del Gusto 2018

Slow Food, +39 329 83 212 85 [email protected] – Twitter: @SlowFoodPress

Regionskontoret i Piemonte: +39 011 432 2549 – [email protected]

Torino kommune: +39 011 011 21976 – +39 342 1100131 – [email protected]

 

Matfestivalen Terra Madre Salone del Gusto arrangeres av Città di Torino, Slow Food og Regionskontoret i Piemonte, i samarbeid med MIPAAF (Det italienske Departement for land-/skogbrukspolitikk og matproduksjon), og er gjort mulig takket være støtte fra flerfoldige aktører, blant annet våre offisielle sponsorer: GLEvents-Lingotto Fiere, IREN, Lavazza, Lurisia, Parmigiano Reggiano, Pastificio Di Martino, Quality Beer Academy (med støtte fra Compagnia di San Paolo), stiftelsen CRT-Cassa di Risparmio di Torino, Bank- og finansforeningen i Piemonte, og landbruksorganisasjonen Coldiretti (med støtte fra IFAD, EU og det italienske bondelaget CIA).

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno