Terra Madre Salone del Gusto 2018

Az ételnek szentelt legnagyobb nemzetközi esemény újdonságai mostantól… online!

 

A Terra Madre Salone del Gusto 2018 programja mától online rendelkezésre áll és fokoyatosan frissítésre kerül a 12. kiadás eseményeivel.

Az étkultúrának szentelt legfontosabb nemzetközi esemény, melynek során Torino városában (Olaszország), szeptember 20. és 24. között 160 ország 5.000 küldöttje, több mint 800 kiállító, 300 Slow Food Igazgatóság és a Terra Madre hálózathoz tartozó 500 Közösség lesz jelen, számos újdonsággal jelentkezik:

 

  • Öt nagy tematikus terület, melyek mindegyike egy-egy fontos témát mutat be, amelyekkel kapcsolatban a Slow Food mozgalom tevékenységekkel, kampányokkal, a világban előre mozdított tervekkel lép fel tagjainak és aktivistáinak köszönhetően. A bemutatott témák mindegyike olyan globális természetű kérdéssel foglalkozik, amelynek megoldására a Slow Food pozitív, a mindenki elkötelezettségén alapuló hozzáállást javasol. Ezért a tematikus területek elnevezése Food for Change: az étel a változásért az a forradalom, amelyet szeretnénk elindítani, interaktív és didaktikai útvonalak bemutatása, fórumok, viták és Íz laboratóriumok segítségével szólva a közönséghez, olyan eszközöket adva mindenki kezébe, amelyek elősegítik a változást a hétköznapi választásoktól kezdve. Íme a tematikus területek programja:

 

#foodforchange Slow Meat (Slow Hús)

#foodforchange Slow Fish (Slow Hal)

#foodforchange Seeds (Magok)

#foodforchange Food and Health (Étel és Egészség)

#foodforchange Bees and Insects (Bogarak és Rovarok)

 

  • A piac, a tematikus területek, a fórumok a Lingotto FiereTorino város és Piemonte tartomány egésze több száz esemény és tevékenység színhelye lesz, melyek számos résztvevő segítségével és különböző megközelítési módokkal azokat a témákat mutatják be, amelyek a Slow Food és a Terra Madre mozgalom hétköznapi cselekedeteinek középpontjában állnak. A mai napig már több mint 200, a Lingotto Fiere helyszínen kívül megrendezésre kerülő Terra Madre In rendezvény van, amelyek a hivatalos program szerves részét képezik, és amelyek főszereplői olyan, a piemontei térségben működő vállalkozások, amelyeket egy nyilvános pályázaton keresztül hívtak meg kezdeményezésük bemutatására. A részvételi program kialakítására vonatkozó döntés összhangban van a Slow Food mozgalomnak a párbeszéd és a véleménycsere irányába történő egyre nagyobb fokú nyitásával, az általunk fogyasztott ételekkel kapcsolatos elmélkedésre ösztönzéssel, melynek célja minél több ember táplálkozási szokásai megváltoztatásának elősegítése.

 

  • Az Arena di Terra Madre, a Lingotto Fiere vásáron belüli találkozási és véleménycsere pont elsősorban a Slow Food és a Terra Madre mozgalmak három nagy közösségéhez szól: a Benszülöttekhez, a Migránsokhoz és a Fiatalokhoz. Most először, velük együtt elmélkedünk azokról a fontos témákról, amelyek a Terra Madre program magját képezik, a bolygónk jövőjét meghatározó kérdések egyedülálló, nagy lélegzetvételű kiterjedést öltenek azok számára is, akik nem tartoznak ehhez a közösséghez. Az Arena egy olyan, a közönség számára is nyitott hely, ahol a véleménycsere a Terra Madre hálózatra jellemző kozmopolita, demokratikus és univerzális jelleget fog ölteni.

 

A korábbi évek rendezvényeihez hasonlóan nem lesz hiány Fórumokban és Konferenciákban, Íz Laboratóriumokban és Főzőiskolákban, Aszali találkozókban, lesz egy teljes, a B2B-nek szentelt terület, egy utcai konyhákkal és kézműves sört árusítókkal benépesített nagy térség, és sok más, a város különböző pontjain megrendezésre kerülő rendezvény, mint pl. színházi előadások és irodalmi felolvasások. Az Enoteca (Borpince) idén is a csodálatos torinói Palazzo Reale belső udvarában kap helyet, míg a büfékocsik a palotával szomszédos Piazzetta Reale-n kerülnek elhelyezésre.

 

Terra Madre Salone del Gusto 2018 sajtóiroda

Slow Food, +39 329 83 212 85 [email protected] – Twitter: @SlowFoodPress

Regione Piemonte, +39 011 432 2549 – [email protected]

Città di Torino, +39 011 011 21976 – +39 342 1100131 – [email protected]

Terra Madre Salone del Gusto Torino városának, a Slow Food mozgalomnak és Piemonte Tartománynak a MIPAAF Minisztériummal (Ministero delle Politiche Agricole, Alimentari e Forestali) közösen szervezett eseménye, melynek megrendezését számos vállalkozás, többek között a Hivatalos Partnerek tették lehetővé: GLEvents-Lingotto Fiere, IREN, Lavazza, Lurisia, Parmigiano Reggiano, Pastificio Di Martino, Quality Beer Academy; Compagnia di San Paolo, Fondazione CRT-Cassa di Risparmio di Torino, Associazione delle Fondazioni di origine bancaria del Piemonte, Coldiretti támogatásával; IFAD, Európai Unió és CIA hozzájárulásával.

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno