Terra Madre Salone del Gusto 2018

Alla nyheter om det största internationella evenemanget tillägnat livsmedel finns online… från och med nu!

 

Programmet för Terra Madre Salone del Gusto 2018 finns online från och med idag och kommer successivt att uppdateras med alla evenemang som äger rum under denna tolfte upplaga av arrangemanget.

Från 20 till 24 september förenas 5 000 delegater från 160 länder, mer än 800 utställare, 300 Slow Food-stånd och 500 livsmedelsgrupper från nätverket Terra Madre, i Turin (Italien) för det viktigaste internationella evenemanget tillägnat matkultur. Evenemanget innehåller många nyheter:

 

  • Fem stora områden tillägnas var sitt viktigt tema inom vilka Slow Food engagerar sig genom aktiviteter och kampanjer. Dessa projekt utförs runt om i världen tack vare Slow Foods nätverk av medlemmar och aktivister. Vart och ett av dessa teman representerar en fråga av global karaktär som enligt Slow Food bör hanteras med en positiv inställning, grundad på ett gemensamt åtagande. Av den här anledningen kallas temaområdena för Food for Change: mat som förändrar. Detta är den revolution som vi vill åstadkomma. Vi vill tala till den breda allmänheten genom interaktiva, didaktiska metoder, forum, debatter och smakprovningsaktiviteter. Vi vill ge alla människor de verktyg som krävs för att skapa en förändring, med utgångspunkt från våra val i vardagen. Nedan följer programmet för temaområdena:

 

#foodforchange Slow Meat (Slow kött)

#foodforchange Slow Fish (Slow fisk)

#foodforchange Seeds (Frön)

#foodforchange Food and Health (Livsmedel och hälsa)

#foodforchange Bees and Insects (Bin och insekter)

 

  • Marknaden, temaområdena och forumen kommer att äga rum inne i paviljongerna i Lingotto Fiere medan hela Turin och hela regionen Piemonte står värdar för hundratals evenemang och aktiviteter. Dessa utvecklar, med hjälp av många aktörer och en mängd olika metoder, de teman som står i centrum för nätverken Slow Foods och Terra Madres dagliga arbete. Hittills finns det redan mer än 200 Terra Madre In- Dessa är evenemang som organiseras utanför LingottoFiere, men som utgör en integrerad del av det officiella programmet. Huvudaktörerna i dessa aktiviteter är organisationer som är verksamma i Piemonte och som genom ett offentligt uttagningsprov har ombetts förespråka sina initiativ. Beslutet att skapa ett gemensamt program ligger i linje med Slow Foods avsikt att öppna upp allt mer för dialog och debatt. Dessutom är förhoppningen att stimulera människor att reflektera över vilken mat de äter och på så sätt främja en förändring av allt fler människors matvanor.

 

  • Arena di Terra Madre är en plats för möten och debatter inne på Lingotto Fiere. Denna plats tillägnas framförallt tre stora grupper inom nätverket Slow Food och Terra Madre: ursprungsfolken, migranterna och För första gången reflekterar vi tillsammans med dem över de stora teman som alltid har legat Terra Madre-programmet varmt om hjärtat. Frågor som är avgörande för planetens framtid tar en ny unik form som är mycket inspirerande även för personer om inte tillhör någon av dessa grupper. Arenan är en plats där debatten, som är öppen för allmänheten, antar nätverket Terra Madres kosmopolitiska, demokratiska och universella karaktär.

 

Precis som tidigare år så arrangeras Forum och Konferenser, Smakprovningsaktiviteter, matlagningskurser och Middagsdejter. Ett helt område tillägnas B2B. Ett annat stort område är vigt åt streetfood och hantverksöl. Dessutom arrangeras många andra initiativ runt omkring i staden, som teaterföreställningar och högläsningsevenemang. Även detta år står Turins fantastiska Palazzo Reale värd för en Vinbutik inne på borggården, medan matbilarna kommer att ställas upp på det närliggande torget Piazzetta Reale.

 

Pressavdelningen Terra Madre Salone del Gusto 2018

Slow Food, +39 329 83 212 85 [email protected] – Twitter: @SlowFoodPress

Regionen Piemonte +39 011 432 2549 – [email protected]

Torino stad +39 011 011 21976 – +39 342 1100131 – [email protected]

 

Terra Madre Salone del Gusto är ett evenemang som arrangeras av staden Turin, Slow Food och regionen Piemonte, i samarbete med MIPAAF (Ministero delle Politiche Agricole, Alimentari e Forestali) och som har möjliggjorts tack vare stödet från en mängd olika aktörer, bland annat de officiella partnerna: GLEvents-Lingotto Fiere, IREN, Lavazza, Lurisia, Parmigiano Reggiano, Pastificio Di Martino, Quality Beer Academy; med stöd från Compagnia di San Paolo, Fondazione CRT-Cassa di Risparmio di Torino, Associazione delle Fondazioni di origine bancaria del Piemonte, Coldiretti; med bidrag från IFAD, Europeiska unionen och CIA.

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno