Terra Madre Nordic, ensimmäinen pohjoismainen Slow Food – tapaaminen

Kööpenhamina Meat Packing District, 27.-29.4.2018

Terra Madre Nordic on laadukkaille pientuottajille, aktivisteille, yliopisto-opiskelijoille ja kokeille tarkoitettu Nordic Slow Food -verkoston järjestämä tapaaminen. Tapahtuman rahoittajana toimii pohjoismainen ministerineuvosto. Projektin yhteistyökumppaneihin kuuluu Slow Food -yhteisöjä eri pohjoismaista sekä useita organisaatioita, instituutioita ja yrityksiä.

27.-29.4.2018 viikonloppuna järjestetään tori, jossa tuottajat, Slow Food, saman mieliset järjestöt ym.  esittelevät toimintaansa. Joukko maistelupajoja ja ohjattuja maistelutapahtumia keskittyy tuotteiden yhdistämiseen ja tuotantomenetelmiin, kun taas paneelit, puheet ja debatit tutkivat ruokapolitiikkaa. Ohjelma kokoaa yhteen 80 näytteilleasettajaa, maistelupajaa, debattia, konferenssia, puhetta ja 200 Slow Food aktivistia odotetaan paikalle Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Suomesta, Grönlannista ja Färsaarilta, Ahvenanmaalta ja Lapista.

Tavoitteena on aloittaa keskustelu kaikkialla Pohjoismaissa koskien kestävää ruoantuotantoa ja kulutusta, luoda vahvempia, asiaan omistautuneita verkostoja ja lanseerata uudelleen keskustelu koskien hyvää, puhdasta, ja reilua New Nordic Foodia.

Tapahtuma järjestetään Kööpenhaminan Food alueella, Copenhagen House of Food -tiloissa ja muissa paikoissa Meatpacking Districtillä. Tori on auki lauantaina 28. huhtikuuta klo 10-18 ja sunnuntaina 29. huhtikuuta klo 10-16. Odotamme 500 kävijää juhlimaan Pohjolan ruokaa, sisäänpääsy molempina päivinä on 50 DKR.

Slow Food toimii Pohjoismaissa ja on paikallisen verkoston kautta saavuttanut merkittäviä tuloksia:

  • 12 Presidia; alkuperäiskarjan, paikallisen kasviston, perinteisten prosessointimenetelmien ja tuotantomenetelmien suojaamiseksi.

Norja

Artisanal Sognefjord Geitost

Cured and Smoked Sunnmøre Herring

Hedmark and Oppland Counties Pultost

Møre og Romsdal Salted Cod

Villsau Sheep

Ruotsi

Jämtland Cellar-Matured Goat Cheese

Öland Island Brown Beans

Reindeer Suovas

Sámi Reindeer Gurpi

Islanti

Icelandic Goat

Traditional Icelandic Skyr

Tanska

Thorup Strand Small-Scale Fishing

  • 125 tuotetta Makuarkin (Ark of Taste) piirissä; laadukkaiden pienvalmistajien suojaamiseksi, jotka ovat osa planeettamme ainutlaatuista perintöä.

25 Norjassa , 44  Ruotsissa35  Tanskassa, 11  Suomessa, 20  Islannissa

 

  • 10 kokkia osallisina Chef’s Alliancessa Islannissa: Kokkiverkostomme, joka suojelee ruoan biodiversiteettiä eri puolilla maailmaa.

Ohjelma löytyy osoitteesta www.tmn18.com

Lisätietoja Slow Foodista löytyy osoitteesta: https://old.slowfood.com/

Facebook: Terra Madre Nordic 2018

Instagram: terramadrenordic

Twitter: @TerraNordic

Lisätietojen saamiseksi ota yhteyttä projektijohtajaan ja Slow Food Copenhagen johtajaan Johan K. Dal: [email protected] tai +45 20760674

Slow Food International: [email protected]

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno