Terra Madre Nordic: 200 Slow Food-aktivistia ja innostava esitelmien, konferenssien ja keskusteluiden ohjelma

 

Kööpenhaminan Meat Packing District, 27.-29.4.

 

Terra Madre Nordic on korkealaatuisten elintarvikkeiden pientuottajille, aktivisteille, akateemisille toimijoille ja kokeille tarkoitettu Slow Food -verkoston järjestämä tapaaminen ja juhlatapahtuma.

Avajaisseremonia alkaa kello 10.00 lauantaina 28.4. torilla. Tuotteitaan esittelee 80 näytteilleasettajaa Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Suomesta, Grönlannista, Islannista, Färsaarilta, Ahvenanmaalta ja Saamenmaalta.

Odotettuja esiintyjiä ovat muun muassa Carlo Petrini (Slow Foodin perustaja ja puheenjohtaja), Katrine Klinken (Pohjoismaiden alueen Slow Food International Council -jäsen), Leif Sørensen (keittiömestari ja yksi Uusi pohjoismainen ruoka -julistuksen allekirjoittajista), Bodil Cornell (Eldrimnerin toiminnanjohtaja) ja Christian Puglisi (keittömestari ja ravintoloitsija).

Slow Food esittelee Slow Food -verkoston vision ja strategiset tavoitteet Pohjoismaissa. Tarkoitus on kehittää alueelle yhteisiä tavoitteita kestävän elintarviketuotannon ja kulutuksen osalta.

Yksi Pohjoismaiden alueen yhteisistä haasteista on kestämättömät kalastuskäytännöt: Nordic Slow Fish -tilassa esitellään laaja valikoima kalastusyrityksiä ja kestäviä, perinteisiä kalastustapoja. Siellä voi oppia lisää alueen elintarvikkeiden monimuotoisuudesta ja innovaatioista työpajoihin osallistuen ja esitelmiä seuraten. Aiheita ovat esimerkiksi seuraavat:

Aliarvostetun luonnonkalan kestävä käyttö (Suomi)

Merilevä keittiössä ja lautasella (mm. Islanti)

Slow Food -presidiumi Thorupstrandista (Tanska)

Nordic Slow Cheese -ohjelma keskittyy korkealaatuisten juustonvalmistajien haasteisiin ja saavutuksiin Pohjoismaissa. Keskusteluissa pyritään muodostamaan entistä vahvempia verkostoja tuottajien välillä. Välillä maistellaan alueen erinomaisia juusto- ja maitotuotteita.

Ote ohjelmasta:

Juustomaistajaiset Bo Jensenin kanssa (Norja)

Mitä on oikea skyr? (Islanti)

Juustomaistajaiset Eldrimnerin kanssa (Ruotsi)

 

World Disco Soup Day on Kööpenhaminan nuorten Slow Food -verkoston järjestämä tilaisuus kello 17.00–20.30 lauantaina 28.4.

Mikä on Disco Soup? Disco Soup on liike elintarvikkeiden haaskaamista vastaan. Siinä vapaaehtoisia kutsutaan mukaan keräämään, pesemään, puhdistamaan, paloittelemaan ja tekemään ruokaa ruoantähteistä (yleensä toreilta) tai mistä tahansa ruoasta, joka joutuisi hukkaan esimerkiksi sen vuoksi, ettei se ole kaupallisesti esteettisten normien mukaista. Sen lisäksi se on gastronominen, taiteellinen ja musiikintäyteinen tapahtuma, joka tuo yhteen nuoret, opiskelijat, lapset, vanhukset, kokit ja kaikki elintarvikkeiden haaskaamista vastaan taistelevat. Se on myös muutostyökalu, joka kokoaa monipuolista tietämystä koulutuksen ja tietoisuuden edistämiseksi. Keittoa tarjoillaan ilmaiseksi Københavns Madhus -alueella.

 

Lisätietoja monista muista ohjelman tapahtumista ja mahdollisuuksista on osoitteessa www.tmn18.com

Lisätietoja Slow Foodista on osoitteessa old.slowfood.com

Facebook: Terra Madre Nordic 2018

Instagram: terramadrenordic

Twitter: @TerraNordic

Lisätietoja antaa pyydettäessä projektipäällikkö ja Slow Food Copenhagenin johtaja Johan K. Dal: [email protected] tai +45 20760674

Slow Food International Press Office: [email protected]

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno