Terra Madre Nordic: 200 Slow Food aktivister og et spennende program med presentasjoner, konferanser og debatter

Den Hvite Kjøttby i København, 27-29 April

 

Terra Madre Nordic er en samling og feiring av det nordiske Slow Food-nettverket av småskala-, høykvalitets-produsenter, aktivister, akademikere og kokker.

Åpningsseremonien vil finne sted kl. 10.00 på lørdag, 28. april, på Markedsplassen, hvor 80 utstillere fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Grønland, Island, Færøyene, Åland og Lappland vil vise frem produktene sine.

Vi ser frem til å ønske velkommen Carlo Petrini (grunnlegger av og president for Slow Food), Katrine Klinken (Den nordiske regionens representant i Slow Food Internasjonale Råd), Leif Sørensen (kokk og med-underskriver på New Nordic Food Manifesto ), Bodil Cornell (Direktør for Eldrimner), og Christian Puglisi (kokk og restauratør), blant andre.

Slow Food i de nordiske landene vil presentere visjonen og de strategiske målene for Slow Food-nettverket i alle de nordiske landene. Intensjonen er å utvikle et sett med felles mål for bærekraftig matproduksjon og –forbruk i regionen.

Én av de felles utfordringene for den nordiske regionen er ikke-bærekraftig fiske: INordic Slow Fish-området vil et bredt spekter av emner relatert til fiskerier og bærekraftige, tradisjonelle fiskemetoder bli presentert. Det vil være muligheter for å lære mer om matmangfold og innovasjon i regionen, gjennom flere arbeidsgrupper og presentasjoner, med emner som inkluderer:

Bærekraftig bruk av undervurdert villfisk (Finland)

Tang i kjøkkenet og på tallerkenen (Island og flere)

Slow Food-presidiet fra Thorupstrand (Danmark)

Nordic Slow Cheese-programmet vil fokusere på utfordringene og prestasjonene til høykvalitets-ostemakere i de nordiske landene. Det vil bli diskusjoner rundt å bygge sterkere nettverk mellom produsenter, så vel som guidet smaking på noen av de mest fremragende oste- og meieriprodukter i regionen.

Programmet vil inkludere:

Ostesmaking med Bo Jensen (Norge)

Hva er ekte Skyr? (Island)

Ostesmaking med Eldrimner (Sverige)

 

World Disco Soup Day, organisert av København Slow Food Ungdomdsnettverk, vil finne sted fra 17:00-20:30 på lørdag, 28april.

Hva er Disco Soup? Disco Soup er en aksjon for å kjempe mot kasting av mat, der frivillige inviteres til å samle, vaske, rense, kutte og lage mat fra rester (vanligvis fra bondens marked) eller mat som ville bli kastet på grunn av, for eksempel, å ikke komme opp til kommersielle estetiske standarder. Videre er det et gastronomisk, artistisk og musikalsk arrangement som bringer sammen ungdom, studenter, barn, eldre, kokker og alle som kjemper kampen mot kasting av mat. Det er også et forvandlingsverktøy som bringer sammen variert kunnskap for utdanning og bevissthet. Suppen vil serveres gratis på Københavns Madshus gård.

 

For å finne ut mer om de mange andre arrangementene og mulighetene på programmet, besøk www.tmn18.com

For mer informasjon om Slow Food, besøk https://old.slowfood.com/

Facebook: Terra Madre Nordic 2018

Instagram: terramadrenordic

Twitter: @TerraNordic

For mer informasjon, vennligst kontakt prosjektleder og leder for Slow Food København, Johan K. Dal: [email protected] or +45 20760674

Slow Food internasjonale pressekontor: [email protected]

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno