Slow Food Youth Network København annoncerer Disco Soup som en del af Terra Madre Nordic 2018

København, d. 24 april: Slow Food Youth Network København er glade for at kunne annoncere at den første version af Disco Soup, som en del af  Terra Madre Nordic 2018, finder sted I København den sidste weekend I April (28-29 april) I Kødbyen.

Lørdag d. 28 april er World Disco Soup Day. Vi besluttede at lave en Terra Madre Nordic-inspireret Disco Soup til eventet. I en verden af forbrugerisme og en globaliseret fødevareindustri, madspild er en realitet, vi må være opmærksomme på og bekæmpe. Fra kl. 17.00-21.00 åbner Youth Space Terra Madre Nordic dørene til Københavns Madhus have og lader musikken spille for alle, som vil være med til at deltage I kampen mod madspild.

Sammen med Youth Space og deres Disco Soup kommer Slow Foods grundlægger Carlo Petrini og lukker Terra Madre Nordics første dag.

Der er fri indgang til Disco Soup. For at have overblik over deltagelsen, er der gratis billetter “til salg” på Billetto Network. Link: https://billetto.dk/en/e/world-disco-soup-day-terra-madre-nordic-tickets-271070.

Hvad er en Disco Soup?

Disco Soup er et event hvor volontører er inviteret til at samle, vaske, skære og tilberede overskydende fødevare (oftest fra et landbrugsmarked), for eksempel fordi de ikke når de kommercielle æstetiske standarter. Det er også et gastronomisk, kunstnerisk og musikalsk event som bringer unge mennesker, børn, ældre, kokke og alle som støtter kampen mod madspild sammen. Dette er et transformationsredskab, som bringer mangfoldig viden sammen for at uddanne og skabe opmærksomhed.

Et internationalt event med global indflydelse

Disco soup startede for 6 år siden I Berlin, som Schnippeldisko, en “protest suppe” mod madspild som brødfødte 8000 mennesker. Siden da har Disco Soup events spredt sig over hele verden som en sjov og meningsfuld måde at bringe krise I fokus. Mange forskellige udgaver har fundet sted. Hvert Disco Soup event blev arrangeret individuelt afhængende af lokale volontører, som tog sig af detaljerne, indtil 2016 hvor SFYN Brasilien organiserede en national Disco Soup dag. Sidste år organiserede SFYN den første World Disco Soup Day nogensinde, og omdannede 5000 kg mad til 25000 måltider mad. Mere end 100 Disco Soups blev organiseret i 40 lande, spredt over fem kontinenter.

Slow Food Youth Network er en gruppe af unge mennesker mellem 18-35 år, som er mødtes gennem dette netværk og gennem deres støtte til den holistiske og inspirerende filosofi Slow Food har. Netværket er spredt over hele verden I 80 forskellige lande. Det inkluderer mennesker fra mange forskellige baggrunde, kulturer og befolkningsgrupper, som alle deler det samme ønske: at bidrage til et bedre fødevaresystem.

Vi inviterer dig til at kigge på vores facebook side for yderligere information. Her kan du finde Youth Space programmet for Terra Madre Nordic og andre fremtidige events:

Disco Soup https://www.facebook.com/events/100669270776544/

Slow Food Youth Network Cph https://www.facebook.com/SFYCPH/

***

En særlig tak til vores partnere, sponsere og venner: Il Buco, Batting Bakery for (overskydende) brød; CPH Foodsharing, Inco, og Birkemosegaard for de (overskydende) grøntsager; Rude Food Malmö for den tekniske støtte; Dj Lalo & Tony Mascarella for musikken og vores fantastiske volontører for at kæmpe med os mod madspild.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Slow Food’s internationale pressekontor

[email protected] – Twitter: @SlowFoodPress

Slow Food er en international organisation forankret i de områder, der fremmer god, ren og retfærdig mad for alle: god fordi den ud over at smage godt også er sund; ren fordi der er taget hensyn til miljø og dyrevelfærd; retfærdig fordi den er lavet med respekt for producentens arbejde, forarbejdningen og distributionen.  

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno