Slow Food definierar principer för Terra Madre Salone del Gusto-marknaden

God, ren og fair tager et konkret skridt frem 

De italienske og internationale fødevareproducenters marked (900 udstillere, Slow Food Presidias og Terra Madres fælleskaber) har altid været hjertet i Terra Madre Salone del Gusto. Begivenheden foregår i Torino (Italien) fra september 20 til 24 og er også Slow Food-netværkets primære showcase for sine aktiviteter, projekter og politikker.

Slow Food er forpligtet på at støtte markedsproducenter ved at gøre dem til ambassadører for filosofien »god, ren og fair« og dens internationale kampagner.

Denne forpligtelse har fået konkret form for første gang i et offentliggjort udvælgelseskriterie, et praktisk redskab i konstant udvikling med et dobbelt mål: Maksimal brugbarhed for producenter og maksimal overholdelse af bevægelsens principper.

Udover at hjælpe Slow Food med at vælge udstillere er disse retningslinjer et udgangspunkt for producenterne—selv dem der ikke deltager i begivenheden—som vil kunne bruge dem til fortsat at arbejde mod en forbedret kvalitet.

Dokumentet har opstillet generelle regler så vel som detaljerede kriterier for specifikke sektorer. For eksempel må intet produkt indeholde OGM‹er eller palmeolie (undtagen Slow Food Presidium vild palmeolie fra Guinea Bissau), og emballagen skal være minimal, let at tage af og genbrugelig.

For konserveret og bearbejdet kød vil man prioritere virksomheder, der bruger kød fra fritgående eller semi-fritgående dyr samt indfødte racer, uden nitrit. Desuden kan konserveret kød med syrevækkere, sukrose og dekstrose, laktose, valle eller kaseinater og smagsforstærkere ikke sælges.

Kun surdejsbrød kan sælges og fremvises. Brød der er produceret med lokale kornprodukter og varianter af traditionelt bagværk foretrækkes. Brød lavet med forbedringsmidler og hjælpemidler, tilsætningsstoffer, stabilisatorer, konserveringsstoffer osv. må ikke vises og sælges.

Med hensyn til ekstra jomfru olivenolie vil dem der er lavet med olivensorter, der tilhører produktionsområdet, blive foretrukket. Så vel som virksomheder certificeret som økologiske eller biodynamiske, eller hvis oliven er kultiveret med brug af bæredygtige metoder.

Takket være disse retningslinjer vil Terra Madre Salone del Gusto 2018 Earth Market gå sammen med Slow Food om at formidle en produktiv filosofi, der er mere og mere »god, ren og fair«, og som er centreret omkring biodiversitet og fremme af agro-økologisk og bæredygtig praksis.

Det fulde Terra Madre Salone del Gusto-program vil blive udgivet i juni. I mellemtiden er der regelmæssige opdateringer på www.salonedelgusto.com/en

Følg os på:

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

#foodforchange #terramadre #terramadre2018

For yderligere information kontakt:

Slow Food International Press Office

Paola Nano, Giulia Capaldi

[email protected] – Twitter: @SlowFoodPress

Slow Food er en verdensomspændende græsrodsorganisation, der skaber en verden, hvor alle mennesker kan få adgang til og nyde mad, der er sund for dem, sund for dem, der dyrker den og sund for planeten. Slow Food involverer mere end en million aktivister, kokke, eksperter, unge, landmænd, fiskere og forskere i over 160 lande.

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno