Slow Fish 2015 u Genovi: Vrijeme je za promjenu kursa!

Slow Fish 2015 Web je sada online na: http://slowfish.slowfood.it/en/

Sedmo izdanje Slow Fish – međunarodna manifestacija organizanizovana od strane Regionalne vlasti Ligurije i Slow Food – održat će se od Četvrtka 14. svibnja do nedjelje17. svibnja 2015. na otvorenom prostoru Stare Luke u Genovi Vecchio Porto (Italija). Posvećeno svijetu riba i morskih ekosustava, ovaj događaj koji se odvija na dokovima s pogledom na more daje dobrodošlicu posjetiteljima iz Genove i širom svijeta sa bezplatnim ulazom. Ova manifestacija veže zajedno uživanje u hrani sa zaštitom biološke raznolikosti morskih vrsta.

Možete pogledati sažetak ovogodišnjih događaja na nedavno pokrenutoj web stranici: http://slowfish.slowfood.it/en/ .

Tema ovogodišnjeg izdanja je: Vrijeme je za promjenu kursa! U godini Expo-a u Milanu – gdje će Slow Food sudjelovat sa svojim vlastitim prostorom -, Slow Food ima za cilj okupiti sve one koji su uključeni u zaštitu oceana, jer zastita oceana je prvi korak ka očuvanje planete. Iz tog razloga Slow Fish 2015. će pokušati sa okupljanjem ribara, kuhara, potrošača, morskih biologa, stručnjaka i posjetitelja pronaći rješenja za poboljšanje upravljanja morskim resursa.

Slow Fish 2015 usredotočuje se na Sredozemno more, dakle učešćem Slow Fish delegata iz brojnih zemalja, od kojih svi imaju zajednički interes za unapređenje stanja u Sredozemnom moru. Delegati će stići u Genovu iz 18 zemalja: Francuske, Španije, Italije, Turske, Albanije, Alžira, Maroka, Mauritanije, Irske, Krima, Estonije, Njemačke, Velike Britanije, Norveške, Tunisa, Južne Koreje, Nizozemske i Sjedinjenih Američkih Država.

Program manifestacije se usredotočuje na višestrukim iskustvima s degustacijama i razmatranjima o kulturi i tradiciji hrane: 21 Radionice Okusa u kojima obrtnici i kuhari organiziraju degustacije uz prisustvo morskih biologa i ribara. Radionice Okusa se zalažu za rješavanje važnih tema kao što su bioraznolikost uz potporu nekih od najpoznatijih talijanskih morskih biologa; Osam predavanja Škole kuhanja održaće profesori Master of Food-a; i četiri Večernja Susreta sa zvijezdama talijanske i međunarodne kuhinje.

Nova odlika za 2015 izdanje će biti prisutnost nekih 30 proizvođača iz dva Ligurska Poljoprovredna tržišta: Cairo Montenotte i Sarzana. Osim toga, Ribarnice Genove, kao i Riblje Tržište manifestacije će ponuditi bogat prikaz svježe i očuvane ribe, kao i ulja, začina, soli, alge i ostalih ribljih proizvoda.

Ovogodišnje izdanje Slow Fish će ponovno ponuditi konferencijski program s takozvanim Vodene Radionice (Water Workshops), koja će pružiti priliku da se pogleda na složenost različitih problema, s otvorenim razgovorima između ribara iz svih krajeva svijeta, koji će podijeliti svoje probleme i perspektive, stručnjaci će govoriti o pitanjima koja se tiču ​​morskih ekosustava i iskustva muškaraca i žena koji su se opredijelile za očuvanje planeta. Osam Radionica – po dvije svakog popodneva – će osigurati prostor za svjedočenja, iskustva i razmišljanja predstavnika Slow Fish mreže koji rade na suočavanju trenutne situacije i budućnosti mediteranskog ekosustava i ribolova.

Posjetitelji će imati priliku da otkriju ukusne specijalitete u području Street Food i uživati ​​u čaši vina iz Enotece koju vodi firma Banca del Vino, Pollenzo: ili domaćih piva na Pivskom Trgu (Beer Piazza). Ove godine Pivski Trg je još impresivniji s nekim od najboljih domacih piva sa poluotoka, odabranih iz Vodiča Piva Slow Food-a (Guida alle birre d’Italia).

Za više informacija molimo vas kontaktirajte Slow Food International Press ured:

Paola Nano, +39 329 8321285 [email protected]

Slow Food čine milioni ljudi koji su strastveni zagovaratelji dobre, čiste i pravične hrane. Organizacija uključuje kuhare, mlade, aktiviste, poljoprivrednike, ribare, stručnjake i sveučilišne profesore iz preko 150 zemalja svijeta; mrežu od preko 100.000 članova povezanih diljem svijeta u 1.500 lokalnih podružnica (poznatih pod imenom konviviji), doprinose mreži svojim članarinama, organiziranjem događaja i provođenjem kampanja. 2000 Terra Madre zajednica hrane koje širom svijeta prakticiraju obiteljsku i održivu proizvodnju kvalitetne hrane.

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno