Food for Change: Terra Madre Salone del Gusto forradalma

 

Torino (Olaszország) 2018. szeptember 20-24.

A Slow Food, Regione Piemonte és Torino város által megrendezett Terra Madre Salone del Gusto elnevezésű, az Anyaföld 7000 képviselőjét és 143 országból érkező 900 kiállítót egyesítő rendezvény 2018. szeptember 20-24. között visszatér Torino városába, Olaszországba.

Food for Change a jó minőségű, tiszta és helyes ételnek szentelt legfontosabb nemzetközi rendezvény 12. kiadásának vörös fonala, melynek programja keretében Konferenciákra és Ízlaboratóriumokra kerül sor a nagy Piacon (Mercato) és az Anyaföldről szóló Fórumon a világ minden tájáról érkező gazdálkodók, tenyésztők és kézművesek részvételével.

Az “Étel a változásért” tehát az a forradalom, amelyet szeretnénk elindítani a következő Terra Madre Salone del Gusto rendezvényen. A Slow Food 1996-ban rendezte meg a Salone del Gusto első kiadását, hogy támogassa a jó minőségű élelmiszeripari kistermelőket, akiket a globális piac kemény próbának vetett alá. 2018-ban az a cél, hogy a fogyasztók is egyre inkább a termelési folyamat főszereplőivé váljanak (társgyártókká).

A Food for Change témával a 2018. évi Terra Madre Salone del Gusto ablakot nyit a Slow Food mozgalom utolsó, Kínában, Chengdu városában lezajlott Nemzetközi Kongresszuson terítékre került politikára, a súlyos, ugyanakkor figyelmen kívül hagyott globális felmelegedésre vonatkozó riasztástól kezdve, mely mindannyiunkat érint és amellyel kapcsolatban számos tudóst, szakértőt és mezőgazdászt mozgósítottunk. A #foodforchange tehát a Slow Food mozgalomnak az élelmezési rendszer megváltoztatását célzó nemzetközi kampányává válik.

A Terra Madre Salone del Gusto 2018. évi kiadása Torino város és Piemonte tartomány több helyszínén zajlik.

A Mercato (Piac) a Lingotto Fiere központban, a didaktikai tevékenységek a Palazzo della Giunta Regionale-ban a Piazza Castello téren, az Enoteca (Borpince) ismét a Palazzo Reale csodálatos díszlete között kerül megrendezésre, a torinói Circolo dei Lettori-val (Olvasók Köre) közösen megrendezett Konferenciák a város szívében kapnak helyet. Az elkövetkező hetekben a város egyéb pontjai is bevonásra kerülnek. A 2016. évi kiadást jellemző, a Parco del Valentino-ban megrendezett esemény biztonsági okokból nem ismételhető meg, de ez nem lesz akadálya annak, hogy az eseményt a nagyközönség is élvezhesse.

A Terra Madre Salone del Gusto teljes programja júniusban kerül nyilvánosságra, míg a friss hírek az alábbi linken állnak rendelkezésre: http://salonedelgusto.com/en/

Kövess bennünket itt is:

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

#foodforchange #terramadre #terramadre2018

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

Slow Food International Press Office

Paola Nano, Giulia Capaldi and Rebecca Rubino

[email protected] – Twitter: @SlowFoodPress

Slow Food je globalna temeljna organizacija koja se zalaže za svijet u kojem svi ljudi imaju pristup i mogu uživati u hrani koja je dobra za njih, dobra za one koji je proizvode i dobra za naš planet. Slow Food uključuje više od milijun aktivista, kuhara, stručnjaka, mladih, poljoprivrednika, ribara i znanstvenika u više od 160 zemalja. 

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno