Food for Change: Terra Madres revolusjon Matmesse

 

I Torino (Italia) fra 20. til 24. September 2018

Organisert av Slow Food,Piemonte- regionen og Torino by, Terra Madre Matmesse, en event som samler 7000 delegater fra Terra Madre e 900 utstillere fra 143 land kommer tilbake til Torino, i Italia, fra 20. til 24. september 2018.

Food for Change er den røde tråden som samler den tolvte utgaven av den viktigste internasjonale messen for god, ren og riktig mat, fra Konferanseprogrammet og Smaks workshops til det store markedet og Terra Madre forumet, der bønder, oppdrettere og mat-håndverkere fra hele verden.

Mat for endring er derfor revolusjonen som vi vil lansere mens vi forbereder oss til den neste Terra Madre matmessen. I 1996 organiserte Slow Food den første Matmassen i Torino for å støtte små produsenter av kvalitetsmatvarer, som var under hardt press av det globale markedet. I 2018 er målet å gjøre forbrukerne til en større og viktigere del av produksjonsprosessen (co-produsenter).

Med temaet Food for Change, åpner Terra Madre Matmesse 2018 et vindu til Slow Food bevegelsens politikk som ble utformet på den siste internasjonale kongressen som ble holdt i Chengdu, i Kina, med utgangspunkt i varselet om global oppvarming som ikke blir tatt på oppvarming og som gjelder for alle oss, og hvor vi har mobilisert vitenskapsfolk, eksperter og jordbrukere. #foodforchange blir slik Slow Food sin internasjonale kampanje for å endre hele matvaresystemet.

2018- utgaven av Terra Madre Matmessen omfatter mange flere steder enn bare Torino og Piemonte.

Markedet har blitt satt opp i Lingotto Fiere, informasjonsaktivitetene foregår i Palazzo della Giunta Regionale,  i Piazza Castello, og Vinkjelleren er på nytt lagt til det nydelige Palazzo Reale, Konferansene, organisert i samarbeid med Circolo dei Lettori di Torino, avholdes i hjertet av byen. I ukene som kommer vil andre steder legges til dette kartet. Eventen ute i Parco del Valentino som ble holdt i 2016 er ikke mulig å gjennomføre på nytt på grunn av sikkerhetsmessige årsaker, men dette kommer ikke til å gjøre eventen mindre tilgjengelig for et stort publikum.

Det komplette programmet for Terra Madre Matmessen kommer ut i juni, mens alle andre oppdateringer er tilgjengelig her: http://salonedelgusto.com/en/

 

Følg oss også på:

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

#foodforchange #terramadre #terramadre2018

 

Slow Food International Press Office

Paola Nano, Giulia Capaldi and Rebecca Rubino

[email protected] – Twitter: @SlowFoodPress

 

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno