Cheese 2017 sætter rå mælk i centrum af en international debat

Denne udgave af Cheese 2017, den internationale begivenhed arrangeret af Slow Food og byen Bra (Italien) dedikeret til højkvalitets og håndværksmæssige mælkeprodukter, bliver bygget op omkring rammerne for “Rå mælk“: konferencerne, markedet (som for første gang udelukkende vil byde på råmælksoste), og begivenhedens store åbningskonference State of Raw Milk.

Siden grundlæggelsen i 1997 har Cheese stået side om side med producenter, der gik imod strømmen ved at vælge at arbejde med rå mælk i stedet for pasteuriseret. I 2001 underskrev Slow Food Manifestet til beskyttelse af rå mælk, mens der sidste år blev kørt en kampagne til forsvar for Joe Schneider, en af Englands fineste ostemagere, og hans rå mælk Stilton.

”Sandheden er, at muligheden for at producere råmælksoste i verden ikke kan tages for givet” – siger Piero Sardo, formand for Slow Food Foundation for Biodiversity og videnskabelig leder ved Cheese. ”Råmælksoste er gennem Cheese og de franske producenters beslutsomhed nu en uomtvistelig realitet for europæiske institutioner – selvom mange lande stadig har mere restriktive nationale bestemmelser end EU-reglerne. I resten af verden, fra USA til Australien, er disse ekspertiseproduktioner forbudte eller kun tilladte under strenge restriktioner, herunder for eksempel, en minimumslagring på 60 dage. Enhver, der beslutter at producere i overensstemmelse med normerne, får et svært liv med konstante kontroller og trusler mod produktionen. Da rå mælk anses for farligt, lever de i frygt for at blive forfulgt af myndighederne”

State of Raw Milk, Cheese åbningskonferencen ønsker at bekræfte Slow Foods politiske holdning. Efter 20 år med kampe, som for eksempel den mod anvendelsen af mælkepulver til osteproduktion i 2015, bliver Cheese en platform, hvor det verdensomspændende netværk af producenter kan dele deres erfaringer og ideer. ”Vores hensigt er at møde disse mennesker og sammen skabe et verdensomspændende netværk af politisk, teknisk og økonomisk støtte til produkterne. Vi ønsker også at forsvare legitimiteten af rå mælk uden for EU-landene” – fortsætter Piero Sardo.

Åbningskonferencen, som afholdes den 15. september kl. 14:30 på Teatro Politeama, vil omfatte indlæg fra flere råmælksoste-producenter fra hele verden, fra USA med Carlos Yescas til Tyrkiet med Guvener Isik, fra Cuba med Kent Ruiz til Irland med Peter Thomas, bare for at nævne nogle få. Piero Sardo vil styre eventen, mens Carlo Petrini giver en åbningstale inden konferencen starter.

I dag er normen pasteurisering: selvom formålet er at nedbryde de sygdomsfremkaldende bakterier i mælken, nedbrydes også de gavnlige bakterier, så mælken omdannes til en neutral, livløs fødevare, frataget sin oprindelige flora, hvilket resulterer i anonyme oste uden tilknytning til jorden. Råmælk er ikke underlagt nogen form for varmebehandling og er den eneste type mælk, som kan give oste aroma fra landskabet, de kommer fra, fra de lokale racer og fra hyrdernes og ostemagernes arbejde. Råmælksoste er mere komplekse, mere interessante og mere autentiske udtryk for deres område.

Klik her for at anmode om presseakkreditering.

For yderligere information, kontakt venligst:

Slow Food International pressetjeneste

[email protected], [email protected] +39 0172 419 645 – Twitter: @SlowFoodPress

Byen Bra

Elena Martini og Erica Asselle, +39 0172438278, [email protected]

Slow Food er en verdensomspændende græsrodsorganisation, der skaber en verden, hvor alle mennesker kan få adgang til og nyde mad, der er sund for dem, sund for dem, der dyrker den og sund for planeten. Slow Food involverer mere end en million aktivister, kokke, eksperter, unge, landmænd, fiskere og forskere i over 160 lande. Blandt dem et netværk på omkring 100.000 Slow Food medlemmer forbundet til 1.500 lokale afdelinger verden over, som bidrager gennem deres medlemskontingent samt de events og kampagner, der organiserer. Som en del af netværket driver mere end 2.400 Terre madre madfællesskaber mindre og bæredygtig produktion af kvalitetsfødevarer i hele verden.

Cheese, den internationale event, som afholdes hvert andet år, arrangeret af Slow Food og byen Bra, afholdes i Bra (Italien) fra den 15. til den 18. september 2017. Eventen, dedikeret til mælk i alle dens former og afskygninger, har ført til dannelsen af et internationalt netværk af ostemagere og mejeri-håndværkere, og er nu nået til den ellevte udgave. 

Cheese 2017 er muliggjort takket være støtte fra virksomheder, der tror på kvalitetsmejerisektorens fremtid, herunder de officielle partnere: Cassa di Risparmio di Bra, Egea, Lurisia, Consorzio Parmigiano Reggiano, Pastificio Di Martino, Quality Beer Academy og Velier. Officiel mousserende vin: Consorzio Alta Langa.

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno