Carlo Petrini în România

Președintele internațional al Slow Food se întâlnește cu rețeaua locală Terra Madre 

Carlo Petrini, președintele internațional al Slow Food, va fi în Bucuresti pe 15 martie pentru a se întâlni cu reprezentanţii instituţiilor locale şi  ai rețelei Slow Food România.

Vizita domnului Petrini va fi o ocazie bună pentru a discuta despre următoarea ediție Terra Madre Salonul Gustului 2016, care va avea loc între 22 și 26 septembrie în Torino (Italia).Evenimentul se va desfășura pentru prima dată în aer liber în acest an, în cele mai frumoase și mai importante locații din Torino. Tema din acest an este Să iubim Terra. Aceste imagini simbol al evenimentului exprimă bogăția și biodiversitatea Terrei Madre.

În continuare vă prezentăm lista întâlnirilor organizate de Carlo Petrini în București:

15 martie, ora 9.30

Conferinţa organizată de Fundația Adept, partener proiect ESSEDRA, la hotelul Crowne Plaza. Domnul Petrini va vorbi despre: “De ce este important HNV (High Nature Value – Înalta Valoare Naturală)? De ce sunt importante fermele familiale? În Europa şi în întreaga lume.”

15 martie, ora 18

Slow Food România și Departamentul de Sociologie al Facultății de Științe Politice (SNSPA) organizează după-amiază o dezbatere în Sala Multifuncţională a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (adresa: Bd. Expozitiei 30A, Sector 1, Bucuresti).

Carlo Petrini și profesorul Vintilă Mihăilescu, antropolog și director al Muzeului Țăranului Român vor dialoga pe tema “Gusturi Locale: Patrimoniul Alimentar şi Potenţialul Agro-Ecologic al României”.

Se va vorbi despre proiectul Arca Gustului și despre importanța valorizării patrimoniului gastronomic al României. Arca Gustului este un proiect internațional al Slow Food care caută, cataloghează şi descrie gusturi uitate din întreaga lume: produse care riscă să dispară, ce trebuie redescoperite și protejate. Datorită contribuţiei multor oameni, astăzi Arca Gustului reunește în jur de 3000 de produse. Pentru a raporta un produs trebuie să completaţi acest formular.

La ora 19, va fi proiectat Slow Food Story, documentar care prezintă nașterea, extinderea și impactul pe care Slow Food l-a avut în lumea gastronomiei și asupra culturii contemporane.

În zilele următoare Carlo Petrini va fi în Bulgaria, în capitala Sofia.

Vizita lui Carlo Petrini la Bucuresti este una dintre activităţile din cadrul proiectului ESSEDRA, co-finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul DG Enlargement, promovat de Slow Food cu obiectivul de a sprijini procesul de integrare europeană a regiunii balcanice și a Turciei, prin consolidarea societăţii civile şi a capacității acesteia de a influenţa politicile adoptate şi de a promova modele de dezvoltare rurală sustenabile.

http://www.essedra.com/

Pentru informații și cereri de interviu contactați Biroul de Presă Slow Food

[email protected] – Twitter: @SlowFoodPress

Paola Nano – Birou de Presă Internațional Slow Food – [email protected]

Michele Rumiz – Coordonator Slow Food România – [email protected]

Slow Food reunește milioane de oameni adepți ai filosofiei mâncării ”bune, curate și corecte”; o reţea de oameni pasionați, bucătari, experţi, tineri, producători, pescari şi academicieni din 160 de ţări. Printre aceștia, 100.000 asociați aparținând a 1.500 grupuri locale contribuie la finanţarea asociaţiei prin intermediul taxei de înscriere și participă la numeroase evenimente organizate la nivel local. Asociaților li se adaugă cele 2400 comunităţi gastronomice Terra Madre ce asigură o producţie agroalimentară sustenabilă la scară mică.

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno