Ark of Taste (Smagens Ark) ankommer til Torino til oktober for at optage nye truede produkter

På dette års udgave af Salone del Gusto og Terra Madre vil der for første gang være et rum dedikeret udelukkende til Ark of Taste, en af ​​årets vigtigste temaer. Slow Food igangsatte det internationale projekt Ark of Taste for at standse tabet af biodiversitet, der til stadighed foregår med et dramatisk højt tempo, og for at indsamle og katalogisere både de primære produkter fra landbruget samt transformerede fødevarer, der spiller en central rolle i verdens kultur, historie og traditioner.

Landbrugets biodiversitet omfatter en utrolig arv af frugter, grøntsager, dyreracer, oste, husholdningsmaskiner, kødprodukter og søde sager; tabt og glemt i årenes løb på grund af en fødevareindustri, der har valgt kun at dyrke nogle få af de mange arter der er til rådighed, hvilket skader økosystemerne og forringer forbrugernes valgmuligheder.
Med dette internationale projekt vil Slow Food henlede opmærksomheden på disse fødevarer, vi risikerer  at miste, og inviterer alle til at beskytte dem ved at støtte deres producenter. Arken er et udgangspunkt for at fremhæve værdien af produkter, truet af udryddelse, hvilket er grunden til at Salone del Gusto vil have en Ark of Taste område og en række smags-workshops og konferencer, der giver de besøgende mulighed for at lære mere om dette internationale projekt og til at opdage og smage Ark produkter fra hele verden.

Ark of Taste (Smagens Ark) område på Salone del Gusto og Terra Madre:

Hundredvis af Arkens passagerer vil være udstillet på Oval, i hjertet af det internationale marked, i en 600 kvadratmeter plads dedikeret til landbrugets biodiversitet. Ikke-letfordærvelige Ark produkter vil blive udstillet langs væggene i Ark of Taste´s område, mens flere af de letfordærvelige fødevarer samt husdyrracer vil være repræsenteret via foto eller video dokumentation. Hertil kommer, at Slow Food opfordrer alle besøgende til at medbringe et produkt, som de mener bør beskyttes til fremtidige generationer, der skal om bord på Arken. Slow Food byder alle, der ønsker at dele deres kultur gennem deres truede fødevarer ved fysisk at bringe et produkt om bord på Smagens Ark. Dette område vil skabe gode muligheder for at møde producenterne såvel som enkeltpersoner fra hele verden, der har taget sig tid til at fortælle os om disse produkter. Den berømte italienske fotograf Oliviero Toscani, der tidligere har arbejdet med Slow Food, vil også være til stede for at fotografere Ark of Taste passagerer, nye nomineringer, og de ​​mennesker, der producerer eller indstillet dem.

Arken vil også være omdrejningspunktet for følgende konferencer, som vil sætte traditionelle produkter fra et bestemt geografisk område i centrum:

The Ark of Flavors to Save Lørdag, den 25. Oktober 2014

The Ark of Taste Docks in Iceland Torsdag, den 23. Oktober 2014

The Ark of Taste Docks in Asia Torsdag, den 23. Oktober 2014

The Ark of Taste Docks in Africa Lørdag, den 25. Oktober 2014

The Ark of Taste Docks in Latin America Lørdag, den 25. Oktober 2014

The Ark of Taste Docks in Eurasia Mandag, den 27. Oktober 2014

The Ark of Taste Docks in North America Mandag, den 27. Oktober 2014

En række smage-workshops under Salone del Gusto vil give de besøgende mulighed for at gå om bord i Arkens smage fra hele verden. Her et par eksempler:

Ancient and Cutting Edge Pork Butchers Lørdag, den 25. Oktober 2014

International Network of Affineurs Mandag, den 27. Oktober 2014

Something’s Brewing in Scandinavia Fredag, den 24. Oktober 2014

Wine and Regionality: Priorat, History of a Metamorphosis Torsdag, den 23. Oktober 2014

Abracadabra… Amphora! Fredag, den 24. Oktober 2014

Experience and Taste Pu’er Tea Mandag, den 27. Oktober 2014

Ethiopian Kafa Coffee, History’s First Coffee. Torsdag, den 23. Oktober 2014

For spørgsmål til akkrediterings til Salone del Gusto/Terra Madre 2014, se: http://www.salonedelgusto.com/press/pre-accreditation/

For yderligere information, kontakt:

℅ Slow Food Paola Nano, +39 329 8321285 [email protected]

c/o Regione Piemonte: Tel. +39 011 4322549 [email protected]

c/o Comune di Torino: Tel. +39 011 4423605 [email protected]

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno