Храна за Промяна: Революцията Terra Madre Salone del Gusto

В Торино (Италия) от 20 до 24 септември 2018

Организиран от Slow Food, Област Пиемонт и Град Торино, Terra Madre Salone del Gusto, едно събитие, което събира на едно място 7000 делегати на Terra Madre и 900 изложители от 143 Държави се завръща в Торино, в Италия, от 20 до 24 септември 2018.

Food for Change е fil rouge, който придружава дванадесето издание на най-важното международно изложение, посветено на добрата, чистата и правилната храна, с програма на Конференции и Лаборатории на Вкуса до големия Пазар и Форумите на Terra Madre с присъствието на фермери, животновъди и занаятчии от цял свят.

Храна за промяната и следователно революцията, която искаме да стартираме, като се подготвим за следващия Terra Madre Salone del Gusto. През 1996 Slow Food е организирал за първи път Salone del Gusto в Торино, за да подпомага малките производители на качествена храна, подложени на тежко изпитание от глобалния пазар, през 2018 целта е да се превърнат все в по-големи главни герои на производствения процес и потребителите (копроизодители).

С темата Food for Change, Terra Madre Salone del Gusto 2018 отваря един прозорец за политиките на движението Slow Food, изразени по време на последния Международен Конгрес, който се е провел в Ченгду, в Китай, започвайки от сериозната, толкова нечута тревога за глобалното затопляне, което вълнува всички нас и за което мобилизирахме учени, експерти и земеделски производители. #foodforchange следователно се превръща в кампания на Slow Food за да смени системата на хранене.

Изданието 2018 на Terra Madre Salone del Gusto оживява множество места в Торино и Пиемонт.

Пазарът е създаден в Линготто Фиере, посветените дейности са организирани в Двореца “Палацо делла Джуна Реджонале” на Пиаца Кастело, Енотеката е реализирана отново в прекрасния сюжет на Царския Дворец, Конференциите, организирани съвместно с Кръжока на Читателите в Торино, се провеждат в центъра на града. През следващите седмици други места от града ще бъдат добавени на тази карта. Събитието на открито в Парка на Валентино, който е характеризирал изданието през 2016, не може да бъде повторено от съображения за безопасност, но не е по-малко желанието да се направи събитието достъпно за широката общественост.

Срещата с цялата програма на Terra Madre Salone del Gusto е през юни, докато всяка нова информация може да бъде открита на: http://salonedelgusto.com/en/

 

Следвайте ни също на:

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

#foodforchange #terramadre #terramadre2018

 

За допълнителна информация, моля, свържете се с:

Slow Food International Press Office

Паола Нано, Джулия Капалди и Ребека Рубино

[email protected] 

 

Slow Food е основна глобална организация, която предвижда сват, в който всички хора имат достъп и се наслаждават на храна, която е добра за тези, които я отглеждат и добра за планетата. Slow Food включва над милион активисти, шеф, експерти, младежи, фермери, рибари и академици в над 160 държави. 

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno