Συγκεντρώνοντας εξαιρετικά κρασιά και βιωσιμότητα στο Salone del Gusto και την Terra Madre 2012

Όταν οι οινοποιοί εμπνέονται από το πάθος, τον σεβασμό για τον πολιτισμό της υπαίθρου και μια ειλικρινή ηθική παραγωγής, τότε το κρασί τους μπορεί να συμβάλλει στο να αλλάξει ο κόσμος. Η αμπελουργία μπορεί να προσθέσει αξία σε περιθωριακές περιοχές, ορεινές κοινότητες και άλλες απομακρυσμένες περιφέρειες, βάζοντας φρένο στην επέλαση του τσιμέντου. Το Salone del Gusto και η Terra Madre 2012 προσφέρουν τη δυνατότητα να συναντήσει κανείς οινοποιούς που ακολουθούν αυτή την προσέγγιση. από ολόκληρο τον κόσμο.

Στον χώρο της Enoteca, που θα βρίσκεται ανάμεσα στο περίπτερο 3 του Lingotto και την παρακείμενη Ολυμπιακή Oval Arena, ειδικοί και λάτρεις του κρασιού θα βρουν περισσότερες από 1.200 ετικέτες ιταλικών οίνων. Πολλές από αυτές παρουσιάζονται στον Οδηγό Slow Wine των εκδόσεων του Slow Food.

Αρκετά Εργαστήρια Γεύσης θα εξερευνήσουν τον κόσμο του κρασιού, μελετώντας ταυτόχρονα τα χαρακτηριστικά της γης και των ανθρώπων που τα κάνουν μοναδικά.

Εξερευνήστε το Σύμπαν του Κρουγκ: Ο Olivier Krug, απόγονος έκτης γενιάς της οικογένειας που επιβλέπει τον έγκυρο οίκο σαμπάνιας, θα διευθύνει μία ειδική γευσιγνωσία όπου θα αποκαλύψει τα μυστικά του Krug Grande Cuvée που διατηρούνται στην οικογένεια εδώ και γενιές. Εισιτήρια για το event είναι διαθέσιμα εδώ.

Ανεξερεύνητη Ελλάδα: Με πάθος για την έρευνα των προϊόντων των ιστορικών ελληνικών τόπων, ο Γεώργιος Ιωαννίδης θα ηγηθεί μίας γεύσιγνωσίας έξι οίνων που παράγονται μόνο από τοπικές ποικιλίες σταφυλιών, σε αμπελώνες που καλλιεργούνται οργανικά ή βιοδυναμικά. Διαβάστε τη συνέντευξη του Γιώργου Ιωαννίδη εδώ.

Εισιτήρια για το event είναι διαθέσιμα εδώ.

Τα Terroirs των Chambolle, Morey και Gevrey σύμφωνα με το Domaine Ponsot: Μία υπέροχη γεύσιγνωσία κρασιών από έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς της Βουργουνδίας, Domaine Ponsot, καθοδηγούμενη από την αδελφή του Rose-Marie. Διαβάστε τη συνέντευξη της Rose-Marie Ponsot εδώ.

Εισιτήρια για το event είναι διαθέσιμα εδώ.

Τα Διακριτικά Φυλακτά της Βιοδυναμικής: Η βιοδυναμική, μια μέθοδος βιολογικής καλλιέργειας που ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση στις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, εδάφους, φυτών και ζώων, διαδραματίζει σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο στην αμπελοκαλλιέργεια. Ιταλοί, Γάλλοι και Αυστραλοί vignerons θα συζητήσουν για την ιστορία, την ανάπτυξη και την εξέλιξη της βιοδυναμικής αμπελουργίας. ισιτήρια για το event είναι διαθέσιμα εδώ.

Τα Great Reserve για την Παλαίωση του Barolo: Ένας φόρος τιμής στην περιφέρεια του Piedmont και το διασημότερο κρασί της, σε μια γευσιγνωσία από vintage από τις αρχές του 2000, συγκεντρώνοντας ορισμένες από τις ετικέτες που σηματοδότησαν την ιστορία του ονόματος των Barolo. Εισιτήρια για το event είναι διαθέσιμα εδώ.

Νέα Ζηλανδία: η Ακμή των Pinot Noirs του Νότου: Ο ειδικός του κρασιού ακτινιδίου Jeffrey Chilcott θα διερευνήσει την εξέλιξη του κλάδου της οινοπαραγωγής στη Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, μέσα από τη γεύση των Pinot Noirs, τα οποία γνωρίζουν σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Εισιτήρια για το event είναι διαθέσιμα εδώ.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, το Salone del Gusto και η Terra Madre 2012 θα φιλοξενήσουν την παρουσίαση του Οδηγού Slow Wine 2013 με μια ειδική γευσιγνωσία που θα περιλαμβάνει περισσότερες από 1000 επιλεγμένες ετικέτες των καλύτερων οινοποιείων της Ιταλίας, σύμφωνα με Slow Food. Θα είναι μια πολύτιμη ευκαιρία να γνωρίσετε τις γυναίκες και τους άνδρες που περνάνε τις μέρες τους μεταξύ του αμπελώνα και των βαρελιών, παράγωντας ποιοτικά κρασιά με ισχυρό τοπικό άρωμα. Μία ευκαιρία να γευτείτε τα κρασιά τους και να αποκτήσετε μια φρέσκια, νέα προοπτική για τον κόσμο της αμπελουργίας. Εισιτήρια για το event είναι διαθέσιμα εδώ.

Η Διάσκεψη What is Artisanal Wine? που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 29 Οκτώβριου θα είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε ορισμένα από τα πιο πιεστικά θέματα σχετικά με την αμπελουργία σήμερα, και η ώρα για να σκεφτούμε τις προκλήσεις της παραγωγής μικρής κλίμακας έναντι της βιομηχανικής οινοπαραγωγής. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Κατά τη διάρκεια του Salone del Gusto και της Terra Madre, περισσότερα από 60 άτομα από ολόκληρη την Ευρώπη θα συμμετέχουν στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της προσεχούς έκδοσης του Vignerons D’Europe, τη διοργάνωση που το 2009 συγκέντρωσε περισσότερους από 1000 οινοποιούς από 20 χώρες για να συζητήσουν τη περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποιΐας. Η επόμενη έκδοση της αναμένεται να λάβει χώρα στο Τορίνο το 2014, ταυτόχρονα με το Salone del Gusto και την Terra Madre.

Ως προθέρμανση για το Salone del Gusto και την Terra Madre, οι λάτρεις του κρασιού μπορούν να συμμετάσχουν σε δύο εργαστήρια γεύσης που θα είναι αφιερωμένα στα διασημότερα ιταλικά prosciuttos, σε συνδυασμό με τα κρασιά Franciacorta, που θα πραγματοποιηθούν κοντά στη Brescia (Λομβαρδία, 200 km από το Τορίνο) στα τέλη Σεπτεμβρίου από το οινοποιείο Contadi Castaldi στο Franciacorta. Για περισσότερες πληροφορίες:

http://eventistore.slowfood.it/eventi/eng/CCS1/slow-food-presidia-prosciuttos-and-franciacorta-contadi-castaldi.html

http://eventistore.slowfood.it/eventi/eng/CCS2/bread-prosciutto-and-franciacorta-contadi-castaldi.html

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Salone del Gusto and Terra Madre Press Office:
c/o Slow Food: Tel. +39 0172 419645  [email protected]  [email protected]
c/o Regione Piemonte: Tel. +39 011 4322549 [email protected]
c/o Comune di Torino: Tel. +39 011 4423606 [email protected]
old.slowfood.com

  • Did you learn something new from this page?
  • yesno